Srednja vas 12, Bohinj, SLOVENIJA
+386 31 819 772
SI EN DE
REZERVACIJE

O nas

KRATKA ZGODBA O NAS

Bohinj je zame najlepši kraj na svetu

Spomladi me najbolj prevzamejo cvetoče jablane in močno zeleni tolmuni Ribnice in Mostnice. Potem zacvetijo travniki. V vročih poletnih dneh je samo nekaj zamahov v čistem jezeru dovolj, da se počutiš kot prerojen. Čudovita je tudi jesen, ko se ognjene barve gozdov zlivajo z jezerom in hribi vabijo, da jih obiščeš.

Na okoliških planšarijah poskusiš domačo skuto in sir in se naužiješ spokojnosti. Čas se tu res ustavi. Zime sicer niso več kar so bile, se pa še vedno najdejo dnevi, ko te prebudi sonce in z energijo napolni razgled na zasneženo pokrajino. Najraje z Vogla ko se po novozapadlem snegu spustiš po Žagarju. 

Na kmetiji pr’Mružo so živeli moji predniki. Iz njihovih pripovedovanj naj bi nekoč tu gospodaril Ambrož, iz katerega imena izpeljanke je domačija dobila ime. Le pod domačimi imeni domačini vedo kam kdo paše.

Hiša sredi mirne vasice, na naslovu Srednja vas 12 je bila včasih kraj, kjer so se družili, peli in plesali vsi vaščani. Zadnji gospodar je bil Martin, moj dedek, ki se je k Mružo primožil. Hišo je obnovil dvakrat. Prvič leta 1949, ko se mu je rodil sin je vas pogorela, drugič pa leta 2000, po potresu v Posočju. Da hiša ne bo več samevala, kot nekaj zadnjih let, smo se odločili, da jo ponovno obnovimo in ji vdihnemo življenje. Naj bo to povezano z imenom Ambrož, latinsko Ambrosius – “nesmrten, božji, božanski” ali pa samo z dejstvom, da stoji v raju sredi Evrope in bi bil greh dopustiti kako drugače.

– Asja

Our family

Kdo smo?

Smo 4-članska družina iz okolice Ljubljane. Med zasluženim dopustom zelo radi potujemo. Čeprav drugotnega pomena, nam na potovanjih nastanitev veliko pomeni. Na osnovi svojih izkušenj in  želja,  smo obnovili in opremili apartmaje pri Mružo.

Naša največja nagrada je, da se gostje pri nas dobro počutijo in se k nam radi vračajo.
Novoletni pogrinjek in piškoti

Osnovni podatki in kontakt

Asja Ljubanovič s.p.
Lahova cesta 26,
Šmarje – Sap,
1293 Šmarje-Sap,
Slovenija

OGLEJTE SI NAŠO

FOTO GALERIJO

Na vrh
sl_SISlovenščina
en_USEnglish de_DEDeutsch sl_SISlovenščina