Srednja vas 12, Bohinj, SLOVENIJA
+386 31 819 772
SI EN DE
REZERVACIJE

Blog

Kaj obiskati v okolici Bohinja

Predstavljamo vam 5 lokacij vrednih ogleda, ko boste dopustovali v Bohinju.

Vzemite si čas in si pripravite plan za vašo pohodniško avanturo.
Vir: www.bohinj.si

SLAP SAVICA

Izvir Save Bohinjke je tretja najbolj obiskana naravna znamenitost v Sloveniji. Slap v obliki črke “A” na nadmorski višini 836 m je visok 78 m, napajajo ga vode iz doline Triglavskih jezer in Pršivca. Koča pri Savici je izhodišče za pohode do Komne in doline sedmih Triglavskih jezer.

REKA MOSTNICA IN DOLINA VOJE

Mostnica je alpska reka s soteskami in slapovi, ki pokaže naravno v vsej svoji lepoti, teče skozi dolino Voje vse do vasi Stara Fužina. Uživajte v sprehodu po dišečem gozdu, ki ga spremlja petje ptic in šumenje reke Mostnice.

Vir: www.bohinj.si
Vir: www.bohinj.si

VOGEL

Zapeljite se na Vogel na 1.535 metrov nadmorske višine z gondolo in uživajte v spektakularnem pogledu na gore nad Bohinjskim jezerom. Vogel je idealno izhodišče za kratke ali dolge pohodniške ture, uživate lahko v adrenalinskem parku, kolesarskem parku, pozimi pa lahko na Voglu smučate.

POKLJUKA

Če uživate v pohodništvu nad čudovitimi gorskimi pašniki, čistim in svežim zrakom, obisku energičnih točk, koristnih za zdravje in dobro počutje, je Pokljuka (1.200 – 1.500m nadmorske višine) pravi kraj za obisk.

Vir: www.bohinj.si
Vir: www.bohinj.si

BOHINJSKO JEZERO

Sprehodite se ob Bohinjskem jezeru, največjem naravnem jezeru v Sloveniji, ki poleg naravnih lepot ponuja številne aktivnosti na prostem v vseh letnih časih.


Na vrh
sl_SISlovenščina
en_USEnglish de_DEDeutsch sl_SISlovenščina