Srednja vas 12, Bohinj, SLOVENIJA
+386 31 819 772
SI EN DE
REZERVACIJE

Varstvo osebnih podatkov in pogoji poslovanja

Spletno mesto www.prmruzo.si upravlja Asja Ljubanovič s.p. (v nadaljevanju: Pr' Mružo; tudi izpeljanke »mi«). Ta politika zasebnosti (varovanje osebnih podatkov) podrobno pojasnjuje, kako uporabljamo osebne podatke, ki nam jih posredujete ob uporabi spletne strani in ob naročilu storitev, ki jih nudimo. Pr' Mružo (v nadaljevanju »ponudnik«) skrbimo za zasebnost naših strank in interesentov, ki nam, zaradi potrebe po dvosmerni komunikaciji, posredujejo svoje podatke.

Kaj so osebni podatki?

Osebni podatki so informacije, ki vas neposredno ali posredno določajo kot posameznika, pri čemer »posredno« pomeni v kombinaciji z drugimi informacijami, npr. z vašim imenom, e-poštnim naslovom, podatki o lokaciji ali drugimi identifikatorji.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
 • pošiljatelj bo jasno razviden,
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
 • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Mnenja/komentarji uporabnikov

Mnenja oziroma komentarji uporabnikov ter recenzije storitev, ki jih gosti napišejo, so del funkcionalnosti spletne strani, ki so namenjene skupnosti uporabnikov. Ponudnik omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne strani, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. Ponudnik ne bo objavil mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, obsceni ali po mnenju ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Ponudnik ima pravico vsebino uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati izjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisana mnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.

Zbiranje podatkov

Na spletnih straneh apartmajske hiše Pr’ Mružo (www.prmruzo.si) lahko z uporabo spletnih obrazcev zahtevate dodatne informacije ali pa z nami stopite v stik prek elektronske pošte. V teh slučajih Vas posebej obvestimo, katere osebne podatke morate posredovati in katere posredujete po želji, kako bodo ti podatki uporabljeni in kako zahtevate odstranitev osebnih podatkov z naših seznamov.

Katere osebne podatke zbiramo?

Če ste le obiskovalec spletnih strani Pr’ Mružo, o vas zbiramo podatke le z uporabo piškotkov. Če ste uporabili kontaktni obrazec na spletni strani, o vas zbiramo tudi druge osebne podatke, ki jih potrebujemo za odgovor na vaše sporočilo oz. za izvajanje storitev (ime, e-poštni naslov in telefonsko številko). Ob naročilu na naše storitve o vas zbiramo ime, e-poštni naslov, telefonsko številko in vaš naslov.

Kakšne podatke zbiramo?

Na strani Pr’ Mružo (Asja Ljubanovič s.p.) zbiramo sledeče osebne podatke za potrebe stika z uporabniki, obveščanja in direktnega trženja: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Prmruzo.si. Prmruzo.si ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik. Prmruzo.si lahko na uporabnikov računalnik shrani piškotke, kot so identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki (za prepoznavanje uporabnika ob naslednjem obisku) in piškotki sistema Google Analytics (analiza obiskov spletne strani). Sejni piškotki se v pomnilnik strežnika shranjujejo le za čas trajanja obiska in se izbrišejo po eni uri neaktivnosti, trajni piškotki pa so shranjeni na računalniku obiskovalca do 2 leti, potem postanejo neaktivni.

Način in namen obdelave osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta Prmruzo.si se uporabnik strinja z vsakokratno veljavnimi pravili in splošnimi pogoji, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev in pravil ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Prmruzo.si kot upravljavec podatkov lahko te v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Podatkov o uporabnikih spletne strani Prmruzo.si v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam.

Vaše pravice v zvezi z vašimi osebnimi podatki

Uporabnik lahko kadarkoli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih upravljavec obdeluje, za njihovo omejitev, izbris, popravek ali prenos podatkov. Kakršna koli vprašanja v povezavi z varovanjem osebnih podatkov na spletnem mestu Prmruzo.si pa lahko naslovi tudi na elektronski naslov prmruzo@gmail.com.

Posamezniki lahko od Pr’ Mružo zahtevate dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov, imate pravico do ugovora obdelavi in prenosljivosti vaših osebnih podatkov.
Pravica do seznanitve: vedno imate pravico do seznanitve ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in če se, dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: (a) namene obdelave; (b) vrste zadevnih osebnih podatkov; (c) uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki; (d) predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; (e) kadar osebni podatki niso zbrani od vas vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom.
Pravica do popravka: imate pravico, da popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami ter ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov.
Pravica do izbrisa: pravico imate doseči, da vaše osebne podatke izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov: (a) osebni podatki niso več potrebni v namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani; (b) kadar prekličete privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga; (c) kadar obdelavi ugovarjate, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi; (d) osebni podatki so bili obdelani nezakonito.
Pravica do omejitve obdelave: pravico imate doseči, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar velja en od naslednjih primerov: (a) kadar oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; (b) je obdelava nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe; (c) vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; (d) če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, ki temelji na zakonitih interesih Pr’ Mružo, dokler se ne preveri, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi. Kadar je bila obdelava vaših osebnih podatkov omejena v skladu s prejšnjim odstavkom, se taki osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le z vašo privolitvijo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe.
Pred preklicem omejitve obdelave vaših osebnih podatkov smo vas o tem dolžni obvestiti.
Pravica do prenosljivosti podatkov: pravico imate, da prejmete vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, kadar obdelava temelji na vaši privolitvi ali se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Na vašo zahtevo, kadar je to tehnično izvedljivo, se lahko osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.
Pravica do ugovora: kadar vaše podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa za namene trženja, lahko taki obdelavi kadarkoli ugovarjate. Pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu: če o vaši zahtevi ne odločimo v zakonskem roku ali vašo zahtevo zavrnemo, imate možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu.

Kako zagotavljamo varnost podatkov

Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko obrazcev na straneh Prmruzo.si ali kako drugače (preko e-pošte, telefona idr.), so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Osebne podatke bo Prmruzo.si varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Prmruzo.si pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) z uporabniškim imenom in geslom. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.
Prmruzo.si za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo SSL, ki skrbi za kodiranje vseh informacij, poslanih z naročili.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem

Podatki, ki jih uporabnik zaupa upravljavcu, so zaupni. Prmruzo.si jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke pa lahko posreduje zaupanja vrednim partnerjem ali po zakonski dolžnosti, skladno z veljavnim Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

Podatki so lahko posredovani:

 • družbam za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletnega mesta in njegove izboljšave (gostovanje na strežniku, e-poštni marketing, …);
 • marketinškim agencijam za namen ponovnega trženja (v kriptirani obliki);
 • podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal); vendar le v meri, ki je nujna za uspešno izvedbo naročila;
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče ipd.).

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z njimi skladno z evropsko zakonodajo.

Privolitev

Z uporabo spletnega mesta Prmruzo.si se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, objavljenimi na tem spletnem mestu. Na tem mestu lahko uporabnik redno spremlja morebitne spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov.

Povezava z družbenimi omrežji

S klikom na ikono posameznega družbenega omrežja (Facebook, Instagram), ki se nahaja na spletni strani Prmruzo.si, lahko uporabnik preprosto dostopa do profilov Prmruzo.si na družbenih omrežjih in objav drugih profilov na družbenih omrežjih z vsebino, vezano na Prmruzo.si. Klik na te gumbe-ikone družbenemu omrežju omogoča, da uporabniku hitro ponudi relevantne informacije, glede na uporabnikovo spletno aktivnost.

Sprememba pravil zasebnosti

Pr’ Mružo si pridržuje pravico, da lahko po lastni presoji kadarkoli spremeni svojo politiko o zasebnosti in posodobi ter spremeni ta pravilnik o zasebnosti. Zato vam svetujemo, da ta pravilnik o zasebnosti redno pregledujete. Pr’ Mružo vas bo obvestil o spremembah teh Pravil zasebnosti po e-pošti le v primeru, da gre za bistvene spremembe, ki vplivajo na obdelavo osebnih podatkov.

Kontakt

Upravljavec osebnih podatkov je: Asja Ljubanovič s.p., Lahova cesta 26, Šmarje – Sap, 1293 Šmarje-Sap, Slovenija. Morebitna vprašanja o zasebnosti in obdelavi osebnih podatkov lahko naslovite na prmruzo@gmail.com.

Zadnja sprememba: 9. oktober 2019

Pogoji poslovanja

SPLOŠNI POGOJI IN POGOJI NA WWW.PRMRUZO.SI SO BILI PRIPRAVLJENI V SKLADU Z AKTOM O VARSTVU POTROŠNIKOV (ZVPOT-OCT2), KI TEMELJI NA PRIPOROČILIH GOSPODARSKE ZBORNICE SLOVENIJE IN MEDNARODNIH KODEKSOV.

Spletno mesto www.prmruzo.si upravlja Asja Ljubanovič s.p. (v nadaljevanju ponudnik). Splošni pogoji poslovanja zadevajo delovanje spletnega mesta www.prmruzo.si, pravice uporabnikov in poslovni odnos med ponudnikom in stranko.

DOSTOP DO INFORMACIJ

(Povzetek zakonodaje) Storitev se zavezuje, da bo stranki vedno zagotavljala naslednje podatke:

 • korporativna identiteta (ime in kraj poslovanja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene značilnosti ponudbe ali storitev (vključno s prodajnimi dejavnostmi in garancijami),
 • razpoložljivost namestitve (vsa nastanitev ali storitev, ki se ponuja na spletnem mestu, mora biti na voljo v razumnem času),
 • pogoje opravljanja storitev (način, kraj in čas dostave),
 • vse cene so navedene v evrih (€ – EUR) in morajo biti jasno in nedvoumno opredeljene in izkazati je treba, da že vključujejo davke (razen turistične takse),
 • načini plačila,
 • obdobje veljavnosti ponudbe,
 • rok, v katerem je mogoče odstopiti od pogodbe in pod kakšnimi pogoji.

Pojasnitev postopka pritožbe, vključno s podrobnostmi o osebi za stike ali oddelku za pomoč strankam.

PONUDBA NAMESTITEV IN STORITEV

Pr’ Mružo se zaradi narave spletnega poslovanja redno in hitro posodablja in spreminja svojo ponudbo. Cene so predstavljene kot redne cene in spletne cene.

Redne cene so cene, ki jih določi ponudnik. Spletne cene so cene, navedene na spletni strani Pr´ Mružo in veljajo za nakupe, pri katerih se celotni znesek (100%) plačila izvede z razpoložljivimi plačilnimi sredstvi.

NAČINI PLAČILA

Ponudnik sprejema naslednje načine plačila:

 • bančni nakazilo na bančni račun, naveden na spletni strani Pr´ Mružo. Rezervacija se potrdi s prenosom, opravljenim najmanj 30 DNI pred datumom prihoda v znesku najmanj 30% celotne pristojbine za rezervacijo. Preostali znesek pristojbine za rezervacijo (če obstaja) je potrebno nakazati najmanj 10 dni pred prihodom.

Ponudnik kupcu izda račun v elektronski obliki (PDF) z razčlenitvijo stroškov in navodili, kako odstopiti od pogodbe. Kupec je dolžan preveriti točnost podatkov na računu in v primeru kakršnih koli napak prodajalca obvestiti v osmih dneh od prejema. Kasnejše pritožbe se ne upoštevajo.

CENE

Spletne cene veljajo za vse stranke.

Cena ne vključuje DDV na podlagi prvega odstavka 94. člena Zakona o davku na dodano vrednost (nismo DDV zavezanec).

Cene veljajo v času pogodbe / nakupa. Cene veljajo v primeru plačila po zgornjih načinih plačila pod zgornjimi pogoji.

Kljub ogromnim naporom za zagotovitev najsodobnejših in točnih informacij se lahko zgodi, da so podatki glede cen napačni. V tem primeru ali če se je cena izdelka med obdelavo naročila spremenila, bo storitev za stranke omogočila preklic nakupa, kupcu pa bo ponudila tudi rešitev, ki bo koristila obema stranema.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in stranko je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu naročila potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji določeni in veljajo za ponudnika in stranko.

PROCES NAKUPOVANJA / REZERVACIJE

1. Po oddaji naročila / rezervacije – Kupec je po oddaji naročila / rezervacije obveščen, da je Ponudnik prejel naročilo kupcev. Na tej stopnji ima stranka možnost, da naročilo / rezervacijo prekliče najkasneje 30 DNI pred prihodom, tako da napiše e-poštno sporočilo na prmruzo@gmail.com in navede, katero naročilo / rezervacijski dogovor želi stranka preklicati.

2. Naročilo / rezervacija potrjena – Če naročilo / rezervacija stranke ni umaknjena, naročilo / rezervacijo obdela Ponudnik, ki preveri razpoložljivost namestitve in ustrezno potrdi ali zavrne naročilo / rezervacijo. Ponudnik se lahko obrne na stranko po telefonu ali e-pošti, da preveri točnost posredovanih informacij in kupca obvesti o razpoložljivosti namestitve, pogojih plačila in sami namestitvi (naslov, čas prijave in odjave, način prevzema ključev in ostalo.

PRAVICA DO ODSTOPA IZ NAKUPA REZERVACIJE NAMESTITEV (STORITVE NISO VKLJUČENE)

Stranka ima pravico, da odstopi od pogodbe, ne da bi morala navesti razlog za svojo odločitev. Odpoved z obvestilom 30 DNI pred prvotnim datumom prihoda, mora biti v pisni obliki posredovana ponudniku (na kontaktni e-poštni naslov prmruzo@gmail.com). Obdobje vračila začne teči na dan po datumu pridobitve obvestila. Vračila bodo izvedena v najkrajšem možnem času, vendar najpozneje v 30 dneh od prejema obvestila o odstopu od pogodbe. Povračila se nakažejo na bančni račun stranke. Za odpoved v roku manj kot 30 DNI pred prihodom Ponudnik ni dolžan vrniti plačanega zneska za rezervacijo.

NUDENJE STORITEV

Ponudnik bo opravil storitve v dogovorjenem roku.

HIŠNI LJUBLJENČKI / DOMAČE ŽIVALI

Domačim živalim ni dovoljeno bivati v naših apartmajih. V primeru majhnih hišnih ljubljenčkov lahko vašo zahtevo posebej preučimo – pošljite nam svojo zahtevo z opisom vašega ljubljenčka.

Če bo vaša zahteva zavrnjena in se odločite za stornacijo rezervacije, s tem seveda niso povezani nikakršni stroški.

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti, da so informacije, objavljene na njegovih straneh, točne in ažurne. Kljub temu se lastnosti cen tako hitro spreminjajo, da Ponudnik morda ne bo popravil podatkov na spletni strani. V takšnem primeru bo stranka obveščena o spremembah in se odločila za preklic rezervacije.

Ponudnik ne odgovarja za vsebino mnenj / pričevanj, ki jih napišejo obiskovalci.

Čeprav ponudnik poskuša zagotoviti natančne slike stanovanj, je treba vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti storitev.

Ponudnik ima pravico do odstopa od pogodbe, če gre za očitno napako (46. člen OZ). To vključuje očitno napako v ceni.

Pridržujemo si pravico, da kadar koli in na kakršen koli način, iz katerega koli razloga in brez predhodnega obvestila spremenimo pogoje.

PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje obstoječe zakone o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi, da izpolni svojo dolžnost vzpostavitve učinkovitega sistema za obravnavanje pritožb in imenuje osebo, ki jo lahko v primeru težav kupec kontaktira po telefonu ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova prmruzo@gmail.com.

Pritožbeni postopek je zaupen.

Ponudnik priznava, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, kar zadeva reševanje primera, neusklajenost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju spora. To je tudi velika ovira, da stranka ne začne postopka pred sodiščem. Zato si ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da spore reši mirno.

Želimo vam prijetno bivanje!

Asja

Na vrh
sl_SISlovenščina
en_USEnglish de_DEDeutsch sl_SISlovenščina